top of page

Meld deg inn i en NLF godkjent modellflyklubb!

Modellflyklubb. AHMFK. Aurskog-Høland-modellflyklubb.

Når man har valgt fly og radiosystem bør man finne ut hvor det er en modellflyklubb i nærheten av der man bor og ta kontakt med dem. Når du finner en klubb i nærheten som er NLF godkjent betyr dette at de er underlagt Norges Luftsportsforbund. Disse klubbene har sertifiserte instruktører som kan hjelpe deg på det meste du trenger hjelp til, og de har en godt organisert klubb med en godkjent modellflyplass med et område som egner seg til å fly modellfly på.

Selv om du i teorien kan fly et modellfly hvor som helst er det i mange områder ikke tillatt.
Spesielt gjelder dette i nærheten av bl.a lufthavner, militære installasjoner, over folkemengder osv, osv. Noen modellflyklubber som ikke er registrerte som medlemmer hos NLF velger å ha tak på antall medlemmer de slipper inn i sin klubb, og du kan i noen tilfeller måtte stå og vente på ledig plass i årevis. Dette skjer ikke hos klubber som er innmeldt i NLF, det er plass til alle og du har et sted å fly på som er godkjent for akkurat denne aktiviteten. 

 

Dette finner du mer info om her! ​

Norges Luftsportforbund

 

NLF er en del av Norges idrettsforbund og er underlagt luftfartstilsynet. Det er NLF som er kontrollorganet for all modellflyklubbaktivitet i Norge. De er også kontrollorganet for alt som har med generell allmennflyging, som flyging med varmluftsballong, hopping i fallskjerm, hanggliding/paragliding/speedgliding, mikroflyging, motorflyging og seilflyging.

ModellflyInfo - Norges eneste modellflyblad!

Som medlem i NLF får du også bladet modellflyinformasjon fritt tilsendt i posten

Små fly - Store gleder

bottom of page