top of page

Om Modellflyger.no

RAB-Spitfire. Hellerudsletta-modellflyklubb. Modellfly. Nybegynnerfly.

Modellflyger.no er laget for alle som har lyst til å starte med å fly modellfly og som vil finne ut mer om denne spennende hobbyen for å komme ordentlig i gang. Selv så brukte jeg time opp og time ned på nettet på å lete etter info om ting jeg lurte på da jeg startet, og derfor har jeg forsøkt å samle mine egne erfaringer jeg har gjort meg på en og samme side, så du kan finne det meste du måtte trenge for å komme igang og slippe å lete overalt på nettet etter info.

Align T-rex 550E model helicopter. RC-Helicopter

Jeg som har laget modellflyger.no har jobbet som flymotormekaniker for luftforsvaret i mange år, og er en ivrig flyentusiast, med en enorm interesse for det meste som kan fly i lufta. Har det vinger,

- faste eller roterende, durer eller buldrer mens det farer gjennom lufta,

-ja så har det min udelte oppmerksomhet.

Det er noe eget med denne fascinasjonen, hvor denne kommer fra vet jeg ikke, men jeg vet bare at det hele er så morsomt at jeg får lyst til å vise frem en hobby der man kan ta i bruk alt jeg har lært fra jobben som jeg kan videreføre til den litt mindre delen av flyenes verden.

Det virkelig kule er at alle fysiske lover som vi kjenner til fra fullsize fly, er akkurat like for modellfly!

Align T-rex 450 with EC-135 Scale fuselage

Helikopter er også en stor del av modellflyging, men denne siden er meste konsentrer rundt modellfly og litt lite om helikopter, da du etterhvert som du driver med fly allikevel vil få bekjentskap med helikopterflyging på et eller annet tidspunkt i forbindelse med denne hobbyen.

 

Da vil bevegelsene allerede sitte litt i fingrene fra før, og overgangen fra modellfly til helikopter enn om du begynner rett på helikopter fra starten. Det vil komme mer om helikopter på et senere tidspunkt, men i første omgang dreier det seg mest om fly.

Men allikevel er nok helikopter den delen av den radiostyrt hobby som gir flest muligheter til utvikling og å trene på nye manøvre og flymåter. Det å lære helikopter kan være enormt utfordrende i starten (bruk av simulator er helt avgjørende for utvikling), men til gjengjeld er det trolig det du kan holde på med lengst uten å gå lei når du først begynner å få det til. 

En Align T-rex i 450 size størrelse, kan være en ok størrelse å komme i gang med.

Gjerne byggesett, så lærer du modellen din godt å kjenne. Jo større modeller, -jo dyrere deler, og derfor er det lurt å ikke begynne med noe større i starten. 

Spesielt 3D-modellhelikoptre byr på fart, spenning og så mange utfordringer du vil,

avhengig av hvor langt du selv strekker strikken.

Modellhelikopter er morsomt uten tvil, men det er utvilsomt lurt å fly modellfly først, før du går videre til helikopter!

Under kan du se en video fra modellflygers start på "helikopterkarrieren" - etter 3. året med fly er jeg begynt på helikopter og begynner så smått å få til mine første ordentlige "flights" etter å ha lært å hovre (stå stille i lufta) med helikopteret.

Glede er radiostyrt!... - Bli en modellflyger du også!

Små fly - Store gleder

bottom of page