top of page

Sikkerhet

Safety first 5.jpg
Safety first 3.jpg

"Det som kan gå galt, vil gå galt, -og det ved verst tenkelige øyeblikk!"

Murphy's lov stammer fra Edward A. Murphy Jr.

Han var en ingeniør som deltok i et raketteksperiment for U.S. Airforce i 1947, der alle 16 akselleratorinstrumentene i raketten var installert feil vei. 

 

Dette fikk Murphy til å gjøre en observasjon han kalte Murphy's lov, som sa at

"hvis muligheten er tilstede for at noe kan gjøres på to eller flere måter, og en av de måtene kan resultere i en katastrofe,

-så vil noen før eller siden gjøre det på den måten som utløser en katastrofe!"

Murphy's lov forteller oss altså at en alltid bør etterstrebe å eliminere bort mulighetene for at ting kan gå galt, og det vil f,eks si å ta trygge valg.

En modellflyger skal alltid tenke på, -og utøve sporten/hobbyen med fokuset på sikkerhet slik at man ikke er til fare for hverken seg selv eller andre. Å miste et modellfly i hodet på noen kan være svært farlig og kostbart, og derfor er det viktig med noen gode holdninger til det å fly.

 

Modellflyet ditt er å betrakte som et ekte fly først, dernest et leketøy for rekreasjon og moro eller trening/mesterskapsflyging.

Å ikke ta sikkerheten på alvor kan ikke bare koste deg masse penger som følge av å vrake en dyr modell, men også i kostnader dersom du skulle være så uheldig at du påfører andres materiell eller andre personer skader som i værste fall kan være fatale. De fleste katastrofer kan unngåes om man bare er forsiktig, og bruker hodet og tar trygge og gode valg.

IMG_4538_edited.jpg

Så følg regler som gjelder og ikke velg å være en "eplekjekk cowboy". Da ender du fort opp med å bli upopulær i miljøet/klubben du flyr i, og det er ingen tjent med! Hold litt orden rundt deg, og sørg for at flyene dine er i orden før du tar av, og ikke fly på steder der det ikke egner seg å fly modellfly så er du ganske sikker allerede. Man skal selvfølgelig kose seg med flygingen og også tørre å utfordre seg selv litt innimellom, og bare man ikke flyr som en idiot så er det meste tillatt. Husk bare å aldri fly over folk og biler, og hold minimumsavstandene så er du ganske sikker.

FLY TRYGT - OG HA DET GØY!

Små fly - Store gleder

bottom of page