top of page

Kjøp en god rc-flysimulator

Å kjøpe en god flysimulator for RC som du kan koble til pc'en er en av de aller beste investeringene du kan gjøre når du skal begynne å fly modellfly eller helikopter.

Fordelene er mange:

-Du får uvurderlig stikketrening og dermed muskelmemory som vil hjelpe deg ut av   vanskelige situasjoner.
-Du sparer mange penger på å slippe å vrake flotte modeller.
-Du kan fly til alle døgnets tider, også utenfor sesong.
-Du kan fly lære deg å fly alle mulige modeller og bli kjent med dem før du kjøper.
-Du har en "reset" knapp for hver gang du går i bakken.
-Du slipper å bruke timesvis på å bygge opp igjen modeller etter et kjempekræsj.
-Du kan trene og perfeksjonere vanskelige manøvre i simulatoren før du går ut og gjør   dem på ordentlig.
-Du kan imponere vennene dine på flyfeltet om å være den første som klarer en   vanskelig manøver ved å øve den inn i simulatoren hjemme og så gjøre den i   virkeligheten med flyet ditt.


Med en god simulator kan du lære deg å fly og få inn bevegelsene i fingrene allerede lenge før du går til innkjøp av ditt første modellfly.
Denne kan du koble til en pc, koble pc'n din til tv'en eller en stor skjerm og fly så mye du bare orker uten å være redd for å kræsje og vrake flyet ditt.
Det kan også tilføre en viss underholdningsverdi i heimen når f.eks mor/eller far vil forsøke å slå deg i dine manøvre der du ratter modellen din rundt som om det var en lek. Mulighetene er mange, og i dag er det lite som stopper det fra å være veldig autentisk også.
28-10-18-3445.jpg

I de senere årene har softwaren virkelig blitt bra og grafikken er nå så god at de nesten har en fotorealistisk gjengivelse av flyområder og grafikkmotorer som gjør at flyet eller helikopteret oppfører seg NESTEN helt identisk som når det er ute på stripa og flyr.

Kræsjer du her kan du bare trykke på "reset knappen" og fly igjen, dette gir deg dyrebar stikketrening til den dagen du skal ut og bruke stikkene på ordentlig for første gang.

Som du vet så finnes det ingen "reset knapp" på modellflyet ditt, -kræsjer du så kræsjer du, og dette kan ofte bli en heller dyr affære og kanskje tilogmed virkelig ødelegge dagen din for å si det pent. I simulatoren kan du kræsje så mye du vil uten at det koster deg en krone i reservedeler eller dyre reparasjoner og arbeidstimer, og du sparer raskt inn kostnaden for en simulator ved å unngå å kræsje en flott modell.

De beste modellflygerene flyr så ofte de kan i simulator.

Det blir gjerne på kalde og regnfulle dager eller på vinteren når det er snø og kaldt ute, men selv i sommersesongen er det smart å øve i simulatoren så ofte en kan. Men det mange ofte da gjør feil er å gjøre mer av det de allerede kan og mindre av det de ikke kan.

Velg å gjøre motsatt!

 

Gjør ting du synes er vanskelige i simulatoren, det vil hjelpe deg i det virkelige liv. 

 

Dette kan være alt fra landingsrunder, til å fly manøvre som immelmanns, stall turns, loops , cuban eights etc, etc, men også f.eks å lære seg å bli god til å lande i lei sidevind. Overdriv gjerne litt på vindstyrken i simulatoren, da blir du nemlig ikke like overrasket over eventuelle sprell flyet eller helikopteret ditt måtte gjøre i virkeligheten.

Under her kan du se øvinger på landinger i sidevind, med overdrevent mye vind.

Man kan bruke sin egen radio

Som regel så tillater de fleste kjente merkene av simulatorer å koble til din egen radio så du kan bruke radioen du allerede kjenner godt, og en nøkkel til suksess er å fly med en radio du kjenner godt fra før.

Trener du mye og ofte i simulatoren vil du fort opparbeide deg nok erfaring til å fly din ordentlige modell og lande den igjen uten så mye som en skramme. Og da har du spart deg for både penger og arbeidstimer til å reparere modellene dine.

Spektrum wireless ws1000 and DX8
Spektrum DX8 with Spektrum WS1000 wireless dongle

Hvor lang tid du selv bruker på å bli en god modellflyger er direkte avhengig av hvor ofte og mye du øver deg på å fly i simulatoren. Det beste med å fly masse i simulatoren før du begynner å fly på ordentlig er at det er gøy og du lærer å få inn bevegelsene på stikkene samtidig som læringen du får med deg fra simulatoren kan direkte overføres til flygingen din med en ekte modell.

Flere av simulatorene på markedet kommer med ekspert tips og triks fra erfarne modellflygere som hjelper deg med å lære deg flere og flere spennende nye teknikker og triks som du kan bruke etterhvert. Modellflyger anbefaler å få tak i en simulator som heter "Real FLight", eller "Phoenix".

De koster noen kroner, men sammenlignet med å vrake modellen er den "tjent inn" igjen allerede etter din første tur, så en god simulator er et must. Dette er ditt første steg på veien mot å bli en modellflyger!

Lykke til, og ha det moro med simulatortreningen!

Små fly - Store gleder

bottom of page