top of page

FlightLine MkIX Spitfire "RAB" 

FlightLine 1600mm Spitfire "RAB" Sunset.jpg

For en nydelig modell!

Av de warbirds'ene jeg har hatt i hangaren til nå, så er dette den som slo alle de andre langt ned i støvlene uten spørsmål. Imponerende byggekvalitet på settet, og i motsetning til Corsairen fra Lanxiang (LX models) så var denne en drøm å bygge. Faktisk så var denne så bra at jeg valgte å gjøre mitt første forsøk på weathering av modeller og å male den opp i et fargeskjema som et av Norges flygeress Rolf Arne Berg brukte under krigen. En ekte flygende fullsize Spitfire ble for en liten tid tilbake malt opp i RAB's fargeskjema og besøkte Kjeller flyplass. Det kan du lese litt om her.

Rolf Arne Berg fløy for RAF under krigen og er en av Norges mest kjente flygende helter fra andre verdenskrig. Han ble etterhvert "Wing Commander" (operasjonsgruppesjef på norsk) for 132 Wing, som blant annet inneholdt 2 norske jagerflyskvadroner. Desverre ble han skutt ned av luftvernild dagen før hans tjenesteperiode skulle vært over, like ved den nederlandske byen Eelde der de skulle angripe en flyplass sør for Groeningen der det var blitt observert en stor ansamling av tyske fly. Den venstre vingen løsnet fra flykroppen etter treffet fra luftvernet, og han kræsjet i en låve på en gård ved landsbyen Eelde-Paterswolde. Etter krigen ble levningene overført og gravlagt i Orkanger som var hans fødested. 

Hadde enda alle modellflyprodusenter gjort som de har med denne!

Flottere modell i lufta skal man lete lenge etter, og denne fikk enormt gode kritikker av et hundretalls kjente og ukjente modellflygere da den kom ut pga. alle skaladetaljene og arbeidet som er lagt ned i denne for å skape en velfungerende modell. Denne kjøpte jeg direkte fra motionrc.com, da det foreløpig ikke er forhandlere av FlightLine eller Freewing modeller her i Norge desverre. Det gjør at en må vente litt på postgangen for å få tak i reservedeler, så jeg gikk til innkjøp av et lite lager med deler som er kjekke å ha de gangene en er litt uheldig med landingene etc. Men denne modellen er det lite å utsette på når det gjelder kvalitet. Det som har røket på denne er ting som har skjedd ene og alene pga. diverse flygerfeil jeg selv har gjort som å tulle det til under landing etc. 

Denne modellen kan du få tak i hos:

motionrc.com


og


motionrc.eu

Vurderinger av modellen:

    +

 • Utrolig forseggjort modell - nydelig Spitfire som er veldig lik ekte vare i lufta.

 • Gode flyegenskaper - modellen flyr som på skinner.

 • God combo med sprek motor og god ESC.

 • Lett å bygge. Imponerende god byggekvalitet.

 • Utstyrt med diodelys i vingetips og lys bak cockpit.

 • Mange flotte skaladetaljer som opptrekkbart understell, flaps.

 • Bra som warbird nummer 2.

 • God plass i cockpitområdet for installasjon av mottaker, etc.

 • Dette er en modell du vil ønske å bygge opp igjen om du skulle vrake den.

     -

 • Egner seg ikke for nybegynnere uten grunnleggende flyerfaring. 

 • Litt vanskelig å lande da den kan tip stalle om du ikke er forsiktig med å fly for sakte.
  (På ekte spitfire vis).

 • Lett å rive ut understellet ved litt dårlige/for harde landinger.

 • Går lett på nesa på gress om man ikke er har nok høyderor under avgang. Som på ekte vare er det kort avstand mellom understellet og fremkant av vingen. Er man ikke forsiktig får man fort en ground loop under avgang. Litt lei å taxe på gressunderlag.

Små fly - Store gleder

bottom of page